Monday, October 11, 2010

~~Aku bersalah!!!~~


huhuhu...balik umah mama ari Ahad lepas, mama bising...sbb badan naik lagi...alahai mama ku sayang..nk buek cam mano...anak dara mama ni tgh terbuka selera besa padang bola...lagi dok tension, lagi la kuat makan..huhuhu..

Balik dr umah mama terus g PSZ (library UTM)..sbb ada study group..sesambil buat tutorial, bukak FB sat..sekali ternmpk ada msg kat wall post ajak g jejalan mlm nie..hurmm menarik jugak kan...

so, pas smbhyg asar kat bilik aku...aku, anong and pae pun memulakan xtvt berhuga-huga...mula nya plan nk g City Square jek...nk tgk wayang...aku ler yg jadi driver..maklum la anak dara lagi 2 org nun bukan org JB..nk cilok2 ni kang terkial2 lak..(ye ke..lebih kurang jek sume ni..cam pelesit kalo dpt stering...;p)

Dalam perjalanan tu, cam biasa la kan..kalo dh anak2 dara berkumpul nama leh senyap..pott pett pottt pettt....tetiba terkeluar lak cerita pasal aku ternmpk gambar Mee Bandung ngan udang banyak giler kat wall Leez (our opismate)..

Sembang punya sembang last2, baik2 nk masuk parking kat CS tu..terus kitaorg tukar plan..nk g cari jugak Mee Bandung yg di promote oleh Leez...yg aku tau, leez bagitau kedai nya kat Kampung Melayu, depan Esso, sebelah kedai moto..

cam boleh agak la tempat nya..sampai2 kat esso tu..lalu la depan kedai moto..ehh sblh kedai moto ni ada kedai makan..ada signboard kecik jek "MEE BANDUNG MUAR"...kedai  nya biasa2 jek..takde la grand2 pun..ye la kot..yg nie..

Kitaorg pun order Mee Bandung Special ngan Udang..korg boleh pilih nk udang/ayam..mesti la pilih udang kannn....


lokasi kedai makan ni betul2 depan Stesen minyak esso..
kalo nk parking keta, kat Esso tu jek..



Ni la Mee Bandung nya yang sebelum ternoda..yummyyy!!!

 salah sorg judge...(^^), Pae aku takde lak gambar ko..
sila publish, nnt aku copy masuk dlm blog yee..



Assistant judge...:)

Otak-otak pun ada..Rm0.50/pcs               

Selepas di noda...dlm mee ni ada terselit sotong getah di potong kecik2..
udang ada 7 ekor..bedal udang pulakkk!!...RM6/mangkuk

suka sangat mug dia..mug kat sini sume unik2..RM1 tuk air teh o limau panas

Berdasarkan judges punya komen, makan nya best, udang nya segar, hage murah, cawan cantik, air rasa standard laa..cuma kena kurangkan rasa manis skit jek pada mee bandung tue..hehhe..

pas belasah mee bandung, alang2 dah sampai Kampung Melayu..tak sah la kan kalo tak pekena ABC..kalo kat JB ni, ABC kampung Melayu ni la yg terbest skali..dari zaman aku skolah rendah..sampai la skang nie..mmg kat sini la tempat kitaorg g beli ABC..


ABC special..siap ada ice cream..RM3/mangkuk


3rd judge..pae...:)

Kat sini ada 2-3 gerai yg jual ABC tapi yg aku selalu pegi kat AZMI, Medan Selera Kampung Melayu..aku dah bagi cop SIRIM version aku sendiri..ABC paling best in JB.. ;p

selesai adegan melantak..perut dh kenyang..baru la aku teringat pesanan mama ku..alamak...baru la aku rasa bersalah lak..makan tak ingat!!!!...

Ye..saya bersalah sebab telah melantak sampai perut ku sendat..cam ne nk kurus niee???...anong and pae aku tak nk kawan ngan korang!!...nnt kita kita gemuk ramai2!!!...

ehh, eli bagi email ckp sushi king ada promo RM2 laaa...bila mau pegiii??..




saya yang bersalah pada perut saya and pada mama saya....;p







9 comments:

Hasina Terebuzzu said... Best Blogger Tips

hahaha..sendiri punya salah.. tolak kt org len! apa la...

tang ABC tu, sila bw saya kalu saya turun jb ok?? tempting gilossss...

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

wahaha..mana acii aku salah sorg2...ngeh3..;p

ABC tu..mmg tak leh lawan tempat lain laa...

Hasina Terebuzzu said... Best Blogger Tips

boleh.. ada 1 gerai kt TKK ipoh ble lawan.. tiada tandingan!

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

chehh..k, bila g ipoh..ko lah bwk aku g sana...;)

Aleez said... Best Blogger Tips

Kesalahan mu ku maafkan, heeeee. Sushi King Leez dah bersalahkan tu hari, pas ni test asam pedas eh. JB ni limited la tempat makan, tapi belasahlah

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

hehe..mmg limited skit..so, sila share2 info...:)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

Leez dah ada blog tu, sila2 la post pasal makan..eheh..:)

kak ina kl said... Best Blogger Tips

ada orang bernasib baik..makan berpinggan pun tak naik badan..ada pulak badan besar..padahal makan sikit ajer..
redha ajerlah kan..

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

ye la kak ina..tang seluar dh sendat baju dh tak leh nk pakai..tu yg paling sadis..huhuhu.. (T.T)