Saturday, April 7, 2012

~Books~

Hissshh...buku study pun tak abeh baca lagi..tapi sibuk beli buku baru...Koleksi buku yang masih belum aku katamkan..


Buku Jangan Bersedih ni aku beli masa start semesta baru ari tu..ada Book Fair kat UTM ni..lama dah perasan buku ni banyak kat book store, tapi tak pernah terlintas nak beli pun..entah time meround-round kat book fair tu, banyak booth dah tengah packing barang...maklum la pegi pun time lagi sejam fair tu nak abes..pas tu ada sorang staff tu dok sorang-sorang tunggu customer lagi..aku pun pergi lah menyembang ngan dia..tu yang dia bercerita pasal buku jangan bersedih ni..ada 3 series, tapi ada jugak compilation 3 tu terus..means 3 in 1 la ni...tapi tebal la sikit..oohh..ok la..aku pun sambar sebijik buku yang compilation tu..baru baca suku..ada 1 chapter yang pasal travel ni..



Haaa.kann..kita ni memang di galakkan tu bertravel...barulah boleh sama-sama menikmati dan menghayati kejadian Tuhan..

Buku 7 wanita Hina & Mulia..baru baca setengah..baru abeh tang wanita hina..lagi 7 org wanita mulia belum sempat lagi..skang dok syok baca buku jgn bersedih tu pulak..hehe..yang magazine Aperture tu, teori dah baca sikit2..nak kena ada housing under water ni..baru leh practical...hishh, sabo dulu yek..housing underwater sama hage ngan camera sebijik..kena sabooo lama sikit..hehe..

Ari tu dapat voucher 1 Malaysia, RM200 aku sambar buku LP The Big Trip tu..best gak buku tu..siap ada tips untuk kasi alasan kat parents untuk pergi travel..hehe..Yang belakang-belakang aku belum sempat baca..


Bila la sempat mau abes kan baca..yang LP south East Asia tu sikit2 akan di baca bila perlu...hehe..skang ni pun sedang membelek-belek..hurrmm....mana eh menarik??.....

6 comments:

Iza Hyun J @ paE said... Best Blogger Tips

hahahaha... belum berabuk kire ok la tuh.. huhuhuhuhu

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Iza Hyun J @ paE

Hahaha..tatau la bila leh abis, baca sini sikit, sana sikit..tak abeh2..

jay jamil said... Best Blogger Tips

banyak buku ni... jangan lupa simpan resit wat deduct income tax

Azizan Zolkipli said... Best Blogger Tips

chapter. 24. Berkelanalah menjelajahi bumi. pasti menarik baca tajuk tu kan ...

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@jay jamil

jay, harus laaa...aku siap ada 1 tempat aku simpan semua resit2 yang leh claim ngan LHDN..hehe

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Azizan Zolkipli

hehe...suka sangat!!..rasa cam beruntung..Insyallah. kalo ada rezeki nak pegi tengok banyak lagi tempat yang tuhan cipta kan..