Thursday, May 9, 2013

~~White Water Rafting @ Gopeng~~

ekceli aku ni belum pernah pun main water rafting..banyak kali dapat invitation tapi pun tak pernah berkesempatan nak join..

so this time bila nampak coral dive recreation invite kat FB, kebetulan date tu pun xde plan...lincah la aku mengajak kawan2 yang lain..besala, kalo nk wat xtvt cenggini lagi ramai, lagi merrier..

20 April 2013

Sesudah subuh, kami pun mengisi perut dulu..penting ni..mmg lapo dr malam tadi..maklum la..kul 10 mlm baru bertolak dari JB..sib baik la si Azran ni bawak g tempat bekpas best..pas bekpas terus shoot ke Gopeng...

Keta aku yang ada aku, aya and azran sampai kat tol gopeng lebih kurang kul 9.30 pagi..terlewat setengah jam dari waktu yang sepatutnya..kesian si Siti, dah lama tunggu kitaorang..dari tol gopeng kitaorang berkonvoi ke office Coral Dive Recreation...

Pas buat full payment, safety briefing sikit2..kami pun naik lori ke starting point...cam biasa la kan...dok depan sekali..pas tu jadi tukang jeritt..bagi tau orang belakang, suh mengelak..."dahan...dahan..."..."ranting...ranting..."..haha..meriah...


sampai kat starting point, mula la kitaorg di briefing. pengenalan pasal gear yang nak kena pakai..helmet, BA..then posisi yang betul bila dalam raft..safety the main point time dorg briefing tue..

 sebelum apa-apa..jom kita amik group photo dulu...
 haa...cenggini cara pakai yang betull..tali kat tepi2 tu sume tarik sampai ketat..
 sapa yang tak pandai berenang???....sayaaaaa!!!...
 oke..tak pandai berenang takpe..yang penting dengar, langkah-langkah keselamatan yang korang perlu tau...
 kami dengar dengan penuh kusyukkk...
apa- apa pun..start ngan water confident...
 sampai kat tempat rehat...sume org disuruh terjun cenggitu..menggigil kaki bila tgk bawah..haha..
 Ni aku tak tau la posing apa namanya
 Aiii...sempat lagi dia menyelit kat tengah-tengah tue..

 Ini la dia permulaan jeram yang paling best..
 Readyyyyyyy...





 sempat lagi angkat tangan wat peace...+.+
 Time ni semua dah out of control...si siti dah terpijak kepala aya..haha
 Time ni tak leh nak control apa2 dah...rupanya aku kena hempap ngan guider, aku pulak menghempap aya..ahah,..sian aya..
Siti kena terajang..haha..karma pijak kepala aya tadi..Near miss hampir tercampak keluar..
 Baru reda sikit...baru leh senyumm
 Phewwww....
 betulkan position masing2...
Yeaaaaahhhhh.....


Kami rafting sungai ni sejauh 7km..lebih kurang kul 2 petang kami sampai la kat hujung sungai..besssttt....

Lepas mandi, ada disediakan lunch and penyampaian sijill...


apa-apa pun kalo dah sampai gopeng ni, jangan lupa pekena Mee Kari Aimi..terbaeeeekkkk!!!

Picture courtesy of :  Coral Dive Recreation & Abg cameraman (tak tau nama) & Azran

10 comments:

PM said... Best Blogger Tips

WWR memang best. Gopeng dah lulus, lepas ni boleh up ke Sg Slim atau Padas pulak. :)

Henry Fox said... Best Blogger Tips

bestnya!!! ni pakej ke ape? termasuk dgn gambar skali?

siap ada sijil tuh

Love Razila said... Best Blogger Tips

Wah!! sapelah cameraman ni? Awesome sangat...each moment dapat capture. Best...siap gelak2 tgk gambar, lom baca entry lagi. HEHEHE

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@PM

tu laa...Kuala Kubu Baru pun ramai org rekemen...aku nk try yg tu pulak pas nie..

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Henry Fox

aah..package hage RM140 seorang,,.

tuk cameraman, kira separate :RM200 boleh share ramai2 laa..kalau semua participant nak, leh share 20 org..jimat sikit..tu la...sbb cameraman kena naik single kayak kat depan, then ready tunggu kitaorg..bukan calang2 orang la yg boleh buat..

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Love Razila

kan..berbalooiii...pijak kepala org la...kena trajang laa..sume ke tangkap..haha

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

contact number Coral Dive :
En Norbani 019-2867180

Schazaza Zober said... Best Blogger Tips

hye hye...
kt sama trip la water rafting ni... hehehehehe :)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Schazaza Zober

reallyyyyy???...wahhhh...salam perkenalan..:)

river rafting tips said... Best Blogger Tips

Looks AMAZING!!!

river rafting tips