Wednesday, May 15, 2013

~Lari dalam hutan pulakkkk~gelap pulak tueeee!!~

Kali ni nak cerita pasal aku masuk Energizer Night Trail kat singapore..bunyi cam hebat jek kan,nak lari sampai ke spore, tapi spore tu jaraknya sekentut jek dari JB nie..;p

kat JB tak banyak event lari-lari, so terpaksa la pergi ke spore nak lari punya pasal...kalo nak ke KL jauh la pulak..abeh dah tenaga dok dlm transport jek..

Acara yang aku masuk ni anjuran kali ke-3 Energizer buat, tapi kali pertama la aku join..kekdahnya la this year baru sibuk nak terhegeh2 join event lari2 nie..hehe..Event ni diadakan pada 11 May 2013. .bersamaan ngan 1st Rejab..


Lebih kurang kul 4pm baru la aku ngan aya bertolak dari JB..even event nya tu start kul 7.30 mlm tapi kena paham2 la keadaan trafic nak lepas kan boarder tue kan..

 

Sejam lebih tersangkut kat Imigresen Johor..bangunan CIQ bukan main cantik..untuk kereta ada 4 zon untuk korang boleh pilih..setiap zon ada 8 kaunter, tapi malangnya yang bukan hanya lah 3 kaunter...so itu la yg korg kena expect bila drive msk spore..kaunter banyak, tapi tak bukak even at peak hour..

Lepas jek imigresen Johor, trafic sangat la laju sampai ke imigresen Spore..semua kaunter yang ada beroperasi dengan baik dan urusan selesai tak sampai 3 min..

Alhamdulillah sampai jugak  kat Spore, lepas singgah solat Asar jap kat masjid area woodland tu, kami terus ke Lorong Asrama...venue for event tue..

Ramai dah orang ada kat situ..sebab ada carnival kat situ untuk kanak-kanak and ada certain category lari waktu petang..berbuka posa kejap kat tepi keta and solat maghrib jek kat tepi jalan tue..pas tu terus ready kat garisan permulaan..aku masuk category 6km while aya pulak 12 km..tgh aku dok makan apple bukak posa, org keliling dah start warm up..sempat lagi sambar milo kat lori tepi tu sebelum pegi starting line..hehe..

 Sampai-sampai kat carnival tu, maskot la la benda pertama aku nampak..hehe..comeyy
 Siap dapat repellent..hehe..cam tisu jek benda ni..bagus sgt..berkesan..
 

Kategori aku start kul 8.15pm, aya kul 7.45 pm..

siap ada photo booth lak kat situ..ada banyak accessories korg boleh pakai...cute giler...beratur panjang pun sanggup lahhh...

 cute giler family nie...
Ni la gambar kami...hahaha...^.^

Nama pun night trail kan..apa-apa pun jangan lupa pakai head lamp...yeaahhh!!...
 Muka dah ready nak lari...dalam hati dok duuuppp daaappp...duuppp daaapppp...
Poooooonnn....air gun dah bunyi..giler ramai orang....
Ni la dia gambar yang terhasil kalo sambil lari sibuk nak snap gambo..apa pun tak nmpk..haha..head lamp jek la yg memancar2..

 Ini la rupa kasut kami..sebelum ngan sesudah..haaa...penuh berlumpur..haha..tapi kasut aku suci lagi la compared to kasut aya..;p

Muka tak semengah..penat + busuk...si keding tu abeh 12km, si dumuuk abeh 6km..hehe
Ini la rupa medalnya..:)

Ini la dia result timing kami..ok la kan...for 1st timer...:)

Hadiah tuk diri sendiri pas lari...tadddaaaaa....

 Meatball abg Burn.....terbaeeekkkk kat JayBee...tapi makan ngan badan busuk...ada selera ke??..miahhaha..



4 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

we are the champion my frennnnnn ...muahaha

Love Razila said... Best Blogger Tips

Hebatlah uols ni...jeles sgt =)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Anonymous

yeah buddy!...:)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Love Razila

hahaha...bila lagi mau try kan..;)