Friday, January 28, 2011

~~Bekok Trip~~

haha..lama dh kejadian al kisah pasal trip ni..tapi tak sempat lagi nk mengupdate dlm blog...hehe..besa la bz memanjang...(yeeee keeeee?????...:p)


hurm, kejadian p Bekok air terjun ni berlaku pada 22 Jan 2011..time ni penat balik dari USS pun abis lagi...tp sebab dah janji ngan coursemate aku..maka aku gagah kan diri aku ni pagi jugak ler..errkkk gagah keeee???..plus, aku tak penah join trip dorg ni..mana ler tau adik2 master ni entah2 skema giler..p trip air terjun pun bawak buku tebal..wahaha...


ahli jemaah menteri trip bekok..
M,Noor,Mimi,Aku, Kien,Ikbar,Syak,Aqwa,Rashdan,Mimi and Gee


actually aku tak penah pun dengar nama air terjun bekok ni..kat mana tempatnya pun tak tau..setau aku air terjun kota tinggi jek yg glamor kat johor ni..so, plus kan lagi 1 factor utama..tempat nk p ni, aku tak penah p..so nk explore tempat baru ler..:)


sesampai jek aku kat tempat yg dorg tetapkan, seperti besa la..aku ni sure lambat sikit..hehe..sib baik tak kena tinggal and aku pun bukan ler org yg last sampai...actually org yg last sampai dia drive dr pasir gudang..aku lak cuma sekentut jek dh sampai..wahaha..tak kisah ler yg penting sempat sampai gak kan..even dlm hati dh cuak kalo kena tinggal...;p


arakian berkumpul  kitaorg kat situ..dh kira cukup org..arrangekan barang dlm bonet keta..lantas berkedek2 ler kami bertolak dr UTM ke umah cik mimi...amik cik mimi and makanan (penting ni)..terus kami sambung perjalanan ke Segamat...


sesampai kami kat air terjun tu, tak penuh pun tempat parking nya...pas tu takde pun sesapa tahan kat pintu gerbang minta duit parking..takde charge for entry...kesimpulan nya FOC ok..and benda yg aku paling notice..tempat tu bersih...mmg boleh di puji ler ngan tahap kebersihan tempat tue..


ok...sesambil melangkah sesambil tgk kiri kanan...maklum ler jakun sampai tempat baru...sesambil angkut beg and makanan..


kami pun berjalan membontoti si Syak..Syak ni ler tour guide kami..sbb dia yg seges tempat ni..dia dh penah datang, so nk tunjukkan la tempat port paling best kat sini..katanya siap ada gelongsor best..maka kami pun dengan jinak nya berjalan ikut dia meredah hutan belantara sambil angkut bahan2 makanan, air, arang and raw BBQ..


semengah2 tak cukup napas, kami sampai kat tempat nya..hurm..best and strategik..sbb tak ramai org, ada space cun-cun boleh pacak kemah, dekat ngan air terjun and bersih..


semua org ngan pantas bekerjasama mcm group pandu puteri ngan pengangkap masuk hutan...haha..sume mcm dh tau apa kena buat..ngan pantas terus wat tugas masing2..terus pasang api tuk BBQ, potong buah, buat air..mmg pantas and lincah..mcm dh plan awal2..aku yg dh tak tau nk wat apa, maka menjadi camerawoman yg bz...haha..takde DSLR pun camera compact pun jadi ler..


AJK bakar ayam..


AJK buat air..

AJK potong buah..

mandi pun best airnya sejuk sampai tulang sum-sum..lagi sekali nk bagi tau BERSIH,BERSIH,BERSIH...explore sana sini...perh mmg best melepas gian kat air terjun..dok bermassage kat tempat air turun ler konon..(tp bila balik umah sakit badan..wahaha.. ;p)...siap sempat scrub badan guna pasir sungai...wahaha ala2 ber spa ler konon...ngeh3..







dh puas mandi...kami naik atas..melantak makan..tolong cover bergilir bakar ayam sesambil makan ayam..pas tu terjun lagi..puas mandi, melantak lagi..cam tu ler kami sampai kami penatttt..hehehe..alaa bukan nya selalu kan...







main gelongsor tu mmg terbaek..best giler..wahahah..tang sakit bontot boleh di abaikan..wahahaha..


video




video
ketapi putus...:D

ok lah..sekian saja laporan rasmi saya pasal trip bekok ni..


comment aku pasal tempat ni : best, bersih, tak ramai org, senang parking..and paling penting FOC!!..


comment aku pasal tripmate ni pulak : best, dorg tak skema bawak buku p trip ni, gelak sakan, suka amik gambar, well prepared, successes. 


lain kali leh join dorg ni p trip lagi..tu pun kalo dorg sudi ajak aku laa..haha
dorg ni senang jek nk boikot tak bagi aku ikut, dorg p time weekdays, cnfm la aku tak leh nk join kan...tp memandangkan dorg baik and aku pun best *sila muntah hijo!!*..sure sorg tak sampai ati tak bagi aku ikut punya..wahahaha...


p/s: syak, sila jinak lebih pas nie..wahaha..




saya yg sakit badan bahana air terjun,





2 comments:

Arfariena said... Best Blogger Tips

bestnyer yantie.. nak pergi jugak la nanti

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

hehe..sila2...nk g nanti ajak aku skali...:)