Saturday, December 7, 2013

China - Guangzhou - Shenzhen - Hong Kong - Day 3 - Part 11

Bersambung dari sini..

Oke laaahh dah sejuk ati, dah keluar dari bawah bantal..(kalo x paham, sila refer to previous entry)

sebaik kitaorang sampai kat Guangzhou East Railway Station..dalam keretapi kitaorang dah decided nak ke Nur Bostan...actually Nur Bostan adalah sebuah restaurant muslim (makan laaagiiii), tapi yang menarik nya kat dalam article aku baca (tak ingat dari mana source nya, but not in LP) ada masjid kat depan Nur Bostan nie..so aku pun cadangkan la ke Pae agar malam tu kita ke Nur Bostan..

Kat sini kebanyakkan orang guna beg trolley..xde orang pun gigih pikul beg cam kami nie..macam-macam design pulak tue..cute..

Untuk ke Nur Bostan nie, dari Guangzhou East Railway Station, amik metro ke station Linhe Xi..then amik exit B..jalan kaki ke arah Times Square..kedai Nur Bostan tu betul-betul belakang Times Square..


 kat area belakang Times Square nie ada SPORT CITY MALL...petang nanti nak riki-riki la mall nie..





 makanan nya agak mahal..deco pun cantik giler kedai nie..

Selesai lunch, kami pun mencari hotel kat area nie..kat sebelah Nur Bostan ni ada hotel yang agak oke..Kami pun check in..

Lepas rehat sekejap, malam tu sempat lagi kami meround kat sport city tue..memang segala macam jenis alatan sukan ada..dari semurah-murah brand sampai ke semahal-mahal brand..sempat la sambar 2 helai tshirt and track suit..


Hotel ni namanya Home Inn..beso giler bilik nya..
Nie trade mark yang ada kat depan Times Square..asal nampak benda nie jek, korang strait jek kebelakang..
    accessories jual batu-batu macam nie memang berlambak-lambak dan murah..siap boleh tawar menawar lagi...banyak pilihan pulak tue..unik-unik..
 


Meround Sport City..best weeii dalam nie..cuma malangnya tutup awal..sempat round kejap jek kat dalam tue..
 Actually bukan nak tayang sangat baju tu, cuma nak amik gambar alas kaki tue..ada pulak bahasa Malaysia.."SELAMAT DATANG"..haha..mana la auntie ni dapat kan..

  bila kami otw nak balik hotel, ternampak pulak local muslim restaurant..macam best jeeekk..

portion nya banyak giler..sampai tak larat nak makan..
 aku belek-belek buku menu tue, eh..xde air dalam list nie..aku panggil budak pelayan nie..sambil signal tangan cam nak minum air..sekali dia tunjuk kedai 7E kat tepi hujung lorong tu..berdekah pae gelakkan aku sampai berair mata..haha..lawakkk..bila aku tengok meja keliling, memang xde satu pun meja yang ada air...alahaii..ini la dia petua depa nie slim even makan banyak cam nie..:')

tengah kami makan,ada 3 orang jejaka sampai..bila dengar dorang cakap bahasa Indon, aku pun menegur sambil jemput dorang duduk semeja..tapi mereka nak ke Nur Bostan..memandangkan salah seorang dari dorang tu boleh cakap mandarin yang fasih, aku mintak tolong dia tanya kan kat pekerja kedai tu kat mana masjid, alaaaaa..rupanya kawasan ni memang takde masjid..patut la time aku pusing petang tadi tak jumpa-jumpa..huhu..

Pas makan, betul-betul kami ke 7E tue..pedas siot makan tadi tue tapi sodappp giler hokeh...


4 comments:

PuTrImaRyam said... Best Blogger Tips

hi, salam....Nur Bostan...unik nama tu

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

Kannn...Pekerja ngan owner nya muka cam org Asia barat...turki ke Iran ke...lebih kurang cam tu la..tp makanan nya Mahal sikit..tempat nya pun ada class..

Love Razila said... Best Blogger Tips

Tengok decor dia dah persis macam alah2 hotel je gitu. HEHEHHE

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@love razila..

tu la kan..tak mampu nk makan situ selalu..lg pun menu2 ala2 cam tu byk leh dpt kat tempat lain..kat msia pun ada kan..;)