Monday, March 5, 2012

~Giler Ferry!!~

Akibat kekecewaan aku tak dapat naik ferry pegi Jeju ari tu, skang ni aku dok meronta-ronta nak naik ferry g medan pulak...tengah mode meroyan ferry thah kenapa ngan aku ni..

Trip duration 6 jam???....hurm, ok kottt...belek calender!!...

kalo ada cuti panjang, leh naik train ke penang lalu tasik merah (idaman kalbu dari zaman uni dulu nak naik train lalu tasik tu)..tp dulu boleh pulak naik train malam, lalu situ tak nampak apa laa..gelap gelita!..apa-apa pun, kita skodeng calender cari public holiday vs jadual belajar...

source pasal ferry: Click kat sini..

11 comments:

muhamadakmalwahab said... Best Blogger Tips

mak aih...mahalnye...naik flight lagi murah beb...55 mins je...

Iza Hyun J @ paE said... Best Blogger Tips

hahahaha sian ler aritu kempunan nak naik ferry. Tapi kan dah naik gi nami..

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@muhamadakmalwahab

hehehe..nak thrill konon nya...mmg mahal pun, tapi cam nak experience..:)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Iza Hyun J @ paE

naik g Nami tu kejap sangat..tak puas..tu pun scenery dia cantik giler..

Izza-Crystal said... Best Blogger Tips

@YanTie AhMad

Naik ferrry apa yantie? Mcm ferrry penang tu ke?

Azizan Zolkipli said... Best Blogger Tips

ahaaaa, kebetulan tengah rancang2 nak keliling Langkawi dengan basikal. sekali, ada pulak link di akhir artikel ni. terus dapat harga tambang & kontek untuk call orang sana untuk tanya camna nak bawa basikal dalam feri. terima kasih banyak2 lah ekk ( :

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Izza-Crystal

aku pun tatau macam mana rupanya ferry tu..aku gugel2 tak jumpa pulak..harap2 tak mcm ferry penang tu la...kematu weei kalo 6 jam mcm tu!!..

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Azizan Zolkipli

haaa..kalo dah try nnt share gambo ferry nye yek..:)

Fadli [www.mytravellicious.com] said... Best Blogger Tips

mahal...boley compare ng tiket flight.... tak caye sgt ferry indon nih.... anyway, ncie blog, i follow u... :)

Fadli [www.mytravellicious.com] said... Best Blogger Tips

mahal...boley compare ng tiket flight.... tak caye sgt ferry indon nih.... anyway, ncie blog, i follow u... :)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Fadli [www.mytravellicious.com]

tengh gigih nak menerai gak ni..hurm..nanti kalo berjaya,ada la entry nya..hehe.