Tuesday, November 8, 2011

Berapa umur aku pada Tahun 2040??..

Masa musim raya aidilfitri ari tu, kan amik cuti panjang balik kampung..sempat pulak aku ngan akak aku pergi Tabung Haji kat kelantan..dah alang-alang pusing town tu, ternampak opis tabung haji..

Tetiba teringat lak belum register lagi..bila la kan aku leh naik haji...dah alang-alang nampak takde customer dalam tu..so, ngan sepontan nya aku ngan akak aku pun menyinggah la kat opis TH tue..sian orang kat kaunter tu takde sapa mau menyembang ngan dia..demo kecek kelate pun takpo..kawe pehe..

So, cam biasa la..masuk-masuk jek..amik numbor, walaupun xde orang lain..pas tu tingg toonggg..numbor kuar kat display..jalan la ngan penuh kesopanan dan kesusilaan pergi ke kaunter..

Hulur jek IC..nanti di check kan la balance ada berapa juta lemon dalam akaun kita..kalo >RM1300...maka leh la daftar haji..daftar jek dulu..tunggu la turn..sementara tu leh la kumpul duit juta-juta..

Sekali di print nya slip, amik ko!!...tahun 2040 nanti ler baru aku leh pegi haji..OK, leh start menabung...kalo RM1 sehari sempat tak??

Errrkk..time tu umur aku dah berapa ekkkk?..jap!..kena amik calculator ni!..

Oohh ok..belum sempat umur wajib bersara...Insyallah...sampai masanya nanti leh jadi tetamu Allah..

2 comments:

fatt said... Best Blogger Tips

takpe, pelan2 kayuh. yg penting ko dah regis. aku pun blum regis...Insya Allah nak buat jgk pasni. btw aku tag ko kuiz 26 soalan tu...hehehe...nanti ada masa ko buat ek. jwb berkaitan diving pun takpe...at least bleh ramai org expose psl diving...thanks beb :D

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

Ok2..insyallah akan diusahakan..nampak cam mencabar minda jgk la soklan nya..haaha..tp tak pe..leh di terai..