Wednesday, November 30, 2011

Jejalan Trip (JB-KL-HCMC) Day 1 - Part 4

Sambungan dari sini

Lepas letak bag jek..kitaorang berkumpul semula kat lobby..malam ni jugak kami start berjalan-jalan...alhamdulillah hujan dah berenti..


 Dari hotel, kami berjalan ke post office, Notre Dame and hard rock cafe...so, sesapa yang memang collector barangan Hard Rock Cafe memang sesuai la memulakan acara menyoping kat sini..

Post Office

 In front of Notre Dame


 Dah abeh bersopping, baru la perut rasa lapar..so, kami pun patah balik ke restaurant sebelah hotel..makan ramai-ramai kat situ..menunya agak menarik...semua makanan local malaysia ada kat sini..char kueh tiaw penang pun ada..harga tu takde la mahal sangat, standard la dlm RM10 per meal..tapi kopi dia memang mabeles..best gilos!...

Muka berseri bila nampak makanan, the menu and the bill of 10 pelahap travellers..:)

Pas puas melantak, kitaorang sambung semula berjalan ke Jalan Pham Ngu Lao  sebab nak cari kedai tour guide untuk aktiviti sepanjang kat sini..pukul 1am kami baru start menapak mencari kedai tour guide tu...campur sesat2 sesambil meround city Ho Chi Minh..so, amik masa lebih kurang sejam...sampai-sampai jek terus pilih package mana yang berkenan...so, finally kami pilih package sungai mekong untuk esok and melawat ke Chu Chi Tunnel tuk lusa..ngan bayaran USD15..

Abes segala urusan kat tour agent tu, menapak la semula balik ke hotel..sampai-sampai bilik dah hampir pukul 3am..pas mandi, apa lagi zzzzzzzz....

Bersambung..

3 comments:

Lily Riani said... Best Blogger Tips

hemmm... i tak penah lepak hcmc malam... cam lawa lak. tak pe, next time, them cover dalat skali.

fatt said... Best Blogger Tips

ko buat pop-up comment la weh senang aku nak sambung baca entry lain..hihihi

brg2 souvenir dlm HRC tu stndard ke mcm HRC lain? mcm Bali aku rasa murah skit kot, sama gak dgn Bkk...

yg pakej Chu CHi tunnel mmg standard rege tu ke? tmsuk pick-up & drop off dr hotel eh?

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

Lily,
memang cantik jugak la town tu time malam..bersih and byk arca2 patung2 beso..

fatt,
tang pop-up comment ni yg tak berapa mau reti..haha..

hage standard kot..tshirt >rm50..aku tak layan sgt ar brg HRC tu..kain cam xde kuality sangat jek...aku beli pasar malam punya jek..Rm6 selai..haha

aku g kedai tour guide tu jek sbb tinggal yang tu jek bukak kul 1am..tp bila aku jalan2 next2 day nya., mmg normal price la hage tu..aah siap dia amik dr otel..