Wednesday, November 30, 2011

Jejalan Trip (JB-KL-HCMC) Day 1 - Part 3

Sambungan dari sini..

Setibanya aku ngan aliya kat LCCT, kitaorang calling-calling si Hasina..rupanya yang lain pun still on their way..so, memandangan aku ngan aliya dah buat web check in and takde luggage yang perlu di check in..so, kitaorang pun pegi ke Old Town..melepak kat situ sesambil tunggu yang lain-lain..

Lebih kurang pukul 5.30pm..yang lain-lain pun sampai..Hasina, Amy, Azrin, Akmal, Farah, Hadi, Japp and Jaja..so total ada 10 orang ahli-ahli jemaah menteri yang follow trip ni..actually aku cuma kenal Hasina (geng dive) and Amy (member zaman Uni dulu)..yang lain-lain tu baru la berkenalan kat situ..

Tengah dok menyembang kat situ, baru la tau kena bawak jugak duit USD,sebab certain kedai dorang cuma terima duit USD...mak aii, mahal nya kat sini..tu la sebab aku paling mengelakkan tukar duit kat epot..tapi what to do, terpaksa lah..

So, kul 6.15pm kami dah bergerak ke departure hall..takde masalah urusan ngan kastam malaysia..

Ketibaan kami kat lapangan terbang saigon, di sambut ngan hujan..dari epot ni, kami sewa van ke La Jolie Hotel & Spa..ngan harga USD7 per person..setiap van boleh muatkan 5 orang..



Perjalanan dari epot ke hotel lebih kurang 30 minit..keadaan trafic di HCMC sangat sibuk..majority penduduk menggunakan motor..sangat rare nak nampak private car atas jalan ni..

Hotel tempat penginapan kami ni agak mewah..sangat tak sangka sebab bayaran nya cuma RM122 untuk 2 malam per person..restaurant halal ada banyak di sekeliling hotel..so, pasal makan tak perlu risau..:)



Bersambung

2 comments:

fatt said... Best Blogger Tips

mcm angelina jolie la pulak nama tmpt duduk ko ni...eh jap, klu selain dari teksi takde ke transport lain ke bandar? klu sorg2 tu mcm mana plak?

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

haha..mmg dowh..mula2 aku pun ingat angelina jolie punya otel..

hurm..aku taktau pulak pasal solo traveller..sbb bila kuar2 jek dari arrival hall tu mmg dah berderet kaunter tu..but semua harga sama..USD7/person..

actually tak jauh mana pun as epot dia mmg dah kat tengah bandar..kalo ko cari otel2 keliling epot tu pun berlambak kot..