Friday, December 23, 2011

~~Jejalan Trip (Gopeng)~~

27 November 2011


Sambungan Daripada sini

Lepas sembahyang subuh, ngan suasana bilik yang sejuk di ikuti pulak bunyi air sungai memang terbaik la untuk sambung tido..hehe..by the time aku tersedar, tau-tau tinggal aku ngan maej n farah jek dalam bilik..aik mana yang lain...Hissshh..terus aku bangun..keluar bilik cari dorang..mana aci ni dorang buat xtvt tak ajak ni..haha...rupa-rupanya dorang dah jadi dugung dalam sungai daaa...perhh..jeles!..apa lagi..tumpang terjun sekali laaa..(^.^)v

Top Left : Si makcik Echah mau floating tp takut kena bawak arus..maka si azran kena pegangkan rambut mak limah dia..hehe..
Top Right : Maej ngan muka ala2 manja layan feeling sejuk..
Bottom Left : Camerawoman kesejukan..maka di snap jek la gambo air tu..ngan harapan leh share rasa sejuk tu ngan korang..
Bottom Right : Camera tak cukup canggih nak snap gambo batu kena baling toing...toing..cuma dpt gambo air nya jek..


Sessi mandi-manda kat sungai ni mencapai kemuncak bila perut terasa lapar..pas tu owner pulak dah siap kan bekpas..hehe..makan nasi lemak kat sungai tu mmg terbaeeekkk!!...sejjuuukkk ddoowwwhh...oohh..lupa nk bagi tau..nama chalet ni Dimal Chalet..
Lepas puas mandi-manda kat sungai..kami berkemas dan check out dari homestay tu..bye homestay!!!...


Agenda pertama ari tu adalah meriki Gua Kandu..ari tu time dok nak mencari homestay ternampak signboard Gua Kandu..banyak rupanya gua kat area gopeng ni..this time nak survey-survey jek dulu..next time, boleh la try caving kat sini pulak..Dah puas bertanya-tanya macam-macam soklan kat abg owner camp tu, kami pun bertolak nak ke next destination..
 

Details info kat sini..Kandu Eco Adventure

Baru jek keluar dari kampung tu, terus ternampak berderet orang menjual durian...DURIAN???...sorry la beb, kalo bab durian ni memang aku tak leh jumpa..sangat fav!!..harga durian yang pakcik ni jual  tatau la D berapa..tp aku cakap mau kaler oren yang paling sedap...haha..demand tak?..kalau kat JB, aku beli hari tu RM 17 sekilo..di ulang, Sekilo!!...kat gopeng ni, pakcik tu jual cuma RM10 seBIJIK!!..perhhh!!...terus makan sampai puas..:)


Lepas sessi makan durian, kami ke Kellie's Castle..Hurm apa la pulak Kellies Castle ni..?

Nanti aku sambung yek..:)

7 comments:

fatt said... Best Blogger Tips

ni sungai kat homestay yg korang duduk tu ke? memalam byk nyamuk tak? toilet dia camne? ok ke?

aku pun hantu durian..nasib baik mkn byk2 tak pening

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

aah..sungai ni betul2 sebelah bilik...memang boleh dengar la bunyi air mengalir malam2..tang nyamuk tu mmg tak leh nk cakap la..tp owner bagi ubat nyamuk ngan spray skali..toilet so-so..takde la leh harap cam resort berstar..ala cam umah kampung punya stail la..tp toiletnya dlm bilik, bukan kat luar cam cite mak limah tu..

Hyun Joong Lover~~ said... Best Blogger Tips

Tang doyan wa mmg xleh blah.... bestnyer doyan... berdosanye...

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Hyun Joong Lover~~

hahaha..ko tau kan betapa berhantu nya aku leh bertukar kalo jumpa doyan...jom serang gerai ri tu...hehe..

Iza Hyun J @ paE said... Best Blogger Tips

Akak windu doyan... isik kuning makan sampai muntah...

Ainul Arina Madhiah said... Best Blogger Tips

woaaaaa! tak pernah tahu gopeng ada benda-benda best gini. nama je sekolah sampai 2 tahun kat gopeng, saya tak pernah jelajah pun. hehe

Azizan Zolkipli said... Best Blogger Tips

Wakjan rasa macam kenal lah itu 'Makcik Echah' ... cecube tanye dia, kenal tak Wakjan ...