Monday, December 12, 2011

~Tangan Kiri Ku Gatal~

Setelah sekian lama aku tak keluar bersopping tahap tak ingat dunia, maka ari ni sempena lepas abeh test yang agak-agak sengsara tu, sempat la akhirnya aku menjejakkan kaki kat Johor Premium Outlet (JPO) yang tersohor orang dok perkatakan..dah opening 2 minggu aku baru terhegeh-hegeh nak pegi...dalam dok memusing-musing tak tau nak beli apa tu, aku tarpandang jugak la kasut Puma yang memang dah lama berkenan di hati..boleh pulak size aku pun ada...maka, akhirnya poket ku ternoda juga..hahahaha..

Balik daripada JPO tu, aku ngan si Pae menyinggah pulak kat Senai Airport...before this aku dok skodeng buku-buku LP kat HARRIS, Jusco Tebrau City and kedai-kedai buku kat CS..rupa-rupanya kat MPH senai airport ni lagi banyak bukunya..Maka sempat la aku menyambar lagi 2 buku and 1 magazine...hehe..jangan dok leka baca buku ni sampai buku 'sekolah' di tolak tepi sudah la yek..:)

Malam ni leh tido lena...kasut idaman dah dapat, buku idaman pun dah dapat..hujung bulan nanti kita ikat perut yek..

Beli jek dulu bukunya..bila mau sampai...kita tengok la nanti yek..Harap-harap ada la rezekinya yea..:)




9 comments:

Lily Riani said... Best Blogger Tips

try DK Eyewitness, it has more visual, very enticing.

hows JPO? murah?

fatt said... Best Blogger Tips

gigih ko sampai ke airport senai semata2 nak beli buku??? tabik spring toing toing utk ko! hahaha

brp ko dapat utk sebijik LP? tak jadi booking guna website yg ko ckp tu ke?

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

Lily,

JPO offering much more brands and new design yang org JB xde sebelum ni..but tadi mostly yg meramaikan tempat tu singaporean..haha..dorg soping tahap tak hingat dunia la..jeles gilos!..earn in SGD, sopping in MYR...untung laaa..

Fatt,
haha..dari JPO ke epot tak jauh sangat..haha..alang2 dah keluar tadi..sebijik Rm113.40..mula-mula nk beli ari tu, tp napa thah time aku nk masukkan no CC, dok sangkut (address verification kejadah tah)..kalo beli online LP tu USD99..kena tunggu dkt sebulan baru dapat.plus, minus...sama jek kot beli kat kedai pun..

ari tu aku tak jumpa korea, tu yg gigih nk beli online..ni dh jumpa, sambar jek la weeeiii...

fatt said... Best Blogger Tips

oh dekat je ke, aku ingtkan jauh mcm lcct tu...rege LP tu sama la mcm yg aku beli, standard la tu...ko punye flight ke Jeju dah setel ke?

Hyun Joong Lover~~ said... Best Blogger Tips

aka paE aka Faizah. hahahaha pening

kak mane pic kasut ko y giler kentang ko lompat2 kat kedai puma semalam. Kemainnyer gumbire.. :p

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@fatt

dahhh..Alhamdulillah..ari tu g HCMC, salah sorg tripmate tu x-student Seoul Uni..skang baru kerja kat JB ni jugak..so,boleh la jadi translator aku mengbeli tiket tu...settle dah...:)

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

@Hyun Joong Lover~~


hahaha...malu la nk letak gambo kasut tu..nanti ramai minat, g cari lak design sama...dah cam boria pulak kang aku g jejalan terjumpa orang pakai kasut design sama...OOOhhh NOOOO...

tp mmg seyes la smlm, spontan aku terlompat siap borjoget kat celah rak kasut tu...hishh..buruk perangai nya aku ni!!..=.='

fatt said... Best Blogger Tips

brp ko dpt tiket gi jeju island tu? klu tgk website mmg haram sepatah tak faham....

aku mebi pegi balik kot, tp nak dtg musim lain pulak...spring best jgk tu

YanTie AhMad said... Best Blogger Tips

fatt,

so far aku baru beli JEJU_GIMPO..sorg hage 37800 KRW..dari busan-jeju aku belum beli lagi tiket..ingat nk naik feri..so kena beli tiket on the spot kat sana..

aku g bulan winter..nnt tgk dulu cam mana..kot2 la terkenan sangat, nk gak g time spring/autumn..